Over de naam Atenka

Atenka betekent “intuïtie” in het Twi, een taal uit Ghana, Afrika.

Paarden reageren intuïtief op elkaar. Ze hebben geen woorden nodig om elkaar te begrijpen. Het zijn kudde dieren en prooidieren. In de natuur zijn ze van hun kuddegenoten afhankelijk om te overleven. Daardoor pikken ze signalen van anderen heel snel op. Ze zijn heel sensitief en gevoelig voor veranderingen van energie. Waarom het werken met paarden je zoveel kan brengen lees je hier. En wil je meer weten over waarom er een Afrikaanse naam ‘Atenka’ gekozen is? Lees dan verder in deze blog die ik hierover geschreven heb.

Wie is de drijvende kracht achter Atenka Coaching?

Ik ben Ellen Koster
Trotse eigenaresse van Atenka Coaching

Met veel liefde en passie werk ik met mensen en paarden. Omgaan met paarden voelt voor mij als een tweede natuur. Van jongs af aan zijn er paarden in mijn leven geweest. Daarnaast ben ik een trotse pleegmoeder met veel ervaring in hechting- en traumaproblematiek. Ik ben ook ervaringsdeskundig als het gaat over burn-out.

Ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundig ben ik met name op deze gebieden:

  • (pleeg)kinderen die uit balans zijn (door hechting of trauma)
  • volwassenen met stress gerelateerde klachten
  • een groep mensen die wat te leren hebben op het gebied van samenwerking, communicatie of rolverdeling.

Ik heb mijn paardencoach opleiding bij de Keulseweg gevolgd en mag mezelf sinds maart 2019 ‘Equine Assisted Coach’ noemen.

Wil je nog meer over mij weten? Over mijn leven? Mijn drijfveren? Waarom paarden mij zo aantrekken? Waarom ik paardencoach ben geworden? Ik heb een  blog geschreven hierover. Die lees je hier.

Ellen Koster - Atenka Coaching

Over de paarden

Wie zijn de paarden? De co-coaches van Atenka Coaching?

Gys - Atenka Coaching

Gys

Gys is eigendom van Ellen Koster. Gys is eigenlijk een bijnaam. Officieel heet hij ‘Graaf van het Nevelveld’. Maar om dat als roepnaam te hebben, was wat omslachtig. Daarom is hij door de vorige eigenaresse omgedoopt tot Gys. En deze naam past perfect bij hem. Hij is een Fries paard, geboren in 2011. Hij is sinds januari 2021 van Ellen.