Over de naam Atenka

Atenka betekent “intuïtie” in het Twi, een taal uit Ghana, Afrika.

Paarden reageren intuïtief op elkaar. Ze hebben geen woorden nodig om elkaar te begrijpen. Het zijn kudde dieren en prooidieren. In de natuur zijn ze van hun kuddegenoten afhankelijk om te overleven. Daardoor pikken ze signalen van anderen heel snel op. Ze zijn heel sensitief en gevoelig voor veranderingen van energie. Waarom het werken met paarden je zoveel kan brengen lees je hier. En wil je meer weten over waarom er een Afrikaanse naam ‘Atenka’ gekozen is? Lees dan verder in deze blog die ik hierover geschreven heb.

Over Ellen

Trotse eigenaresse van Atenka Coaching

Met veel liefde en passie werk ik met mensen en paarden. Voor mij voelt het omgaan met paarden als een tweede natuur. Sinds mijn jeugd hebben paarden een essentiële rol in mijn leven gespeeld. Als paardencoach ben ik gepassioneerd over de unieke band tussen mens en paard. Hun sensitiviteit en intuïtie maken elke sessie uniek. Als mens en coach ben ik gefascineerd door de menselijke psyche en de verhalen die zich daar verschuilen. Mijn passie ligt in het begeleiden van mensen op hun weg naar oplossingen. Er schuilt zoveel meer achter onze gedachten en emoties, en ik mag erbij zijn om mensen te helpen een paar van die verborgen schatten te onthullen.

Wil je nog meer over mij weten? Mijn drijfveren? Waarom paarden mij zo aantrekken? Waarom ik paardencoach ben geworden? Ik heb een blog geschreven hierover. Die lees je hier.

Ellen Koster - Atenka Coaching

Over de paarden

Wie zijn de paarden? De co-coaches van Atenka Coaching?

Gys - Atenka Coaching

Gys

Gys is eigendom van Ellen. Gys is eigenlijk een bijnaam. Officieel heet hij ‘Graaf van het Nevelveld’. Maar om dat als roepnaam te hebben, was wat omslachtig. Daarom is hij door de vorige eigenaresse omgedoopt tot Gys. En deze naam past perfect bij hem. Hij is een Fries paard, geboren in 2011. Hij is sinds januari 2021 van Ellen.

Omdat een paard natuurlijk nooit alleen mag staan, ze zijn tenslotte kudde dieren staat Gys samen met twee vriendjes.

De kudde

Op de foto zie je de kudde samen. Ze staan op een mooie paddock paradise in de Achterhoek. Waar ze 24/7 zelf kunnen bepalen of ze buiten of binnen willen zijn en waar ze willen eten of slapen. Ze krijgen onbeperkt ruwvoer, verrijkt met kruiden, vitaminen en mineralen. Afhankelijk van het weer en het jaargetijde staan ze een aantal uren per dag op de wei. We hebben op de paddock en de tracks diverse voer- en drinkplekken gecreëerd voor de afwisseling en om beweging te stimuleren.

De zwarte pony is Joiya. Zij is sinds de zomer van 2022 kuddegenoot van Gys en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Het is een mooi stel samen. Joiya’s moeder en vader zijn onbekend, dus welk ras ze is, is niet helemaal duidelijk. Ook haar geboortedatum is niet bekend, maar ze is geboren in 2004, wat haar de oude wijze merrie in de kudde maakt.

De blonde Haflinger is Luna. Zij is de benjamin van het stel, geboren in 2021 in Oostenrijk. Zij is de jongste aanwinst van de kudde en staat sinds mei 2023 samen met Gys en Joiya. Ze is heel mensgericht, heel speels en ondeugend en moet ook nog veel leren.