Waarom een coaching bedrijf met een Afrikaanse naam? Wat betekend ‘Atenka’? En wat is het raakvlak tussen paarden en Afrika? In dit blog vertel ik je er meer over.

Aantrekkingskracht

Het Afrikaanse continent heeft al van kinds af aan aantrekkingskracht op mij gehad. De prachtige mensen, de ongerepte natuur, het wildleven, de cultuur, klimaat, geuren en smaken. Naast paarden zou je Afrika dan ook een passie van mij kunnen noemen. Het liefst zou ik er ieder jaar naar toe terug gaan, al was het alleen maar even om de typische Afrikaanse sfeer weer op te snuiven.

Ik ben me thuis gaan voelen in Afrika toen ik na mijn studie drie maanden in Ghana heb gewoond. Ik heb als vrijwilliger gewerkt in een weeshuis voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Dit heeft een diepe indruk bij me achtergelaten, die ik de rest van mijn leven met me mee zal dragen.

Paarden en Afrika

Als je drie maanden in Ghana woont en werkt dan dompel je je onder in het Afrikaanse leven. Ik kwam er tot rust van de drukke en gehaaste Nederlandse maatschappij. Ik heb daar ontdekt dat perfectie, haasten, stress en uiterlijk vertoon niet is waar het leven om draait. Waar het om draait zijn sociale banden, de tijd nemen voor jezelf en je medemens. Paarden en Afrika hebben gek genoeg voor mij daarom best veel raakvlakken. Het heeft voor mij beiden te maken met: terug naar de natuur, geen haast, elkaar belangeloos helpen en bijstaan, naastenliefde, terug gaan naar je gevoel en intuïtie, jezelf mogen zijn, zonder uiterlijke vertoning.

 

 

Atenka Coaching - Blog AfrikaIntuitie

Aangezien Afrika en paarden in mijn leven al met elkaar verbonden waren, was het heel vanzelfsprekend toen ik een naam ging bedenken voor mijn eigen paardencoach bedrijf, ik niet anders kon dan dat ik daar een Afrikaans tintje aan zou geven. Mijn twee passies worden op deze manier met elkaar verbonden.

Ik heb gekozen voor de naam Atenka. Atenka betekent ‘intuïtie’ in het Twi. Twi is één van de grootste regionale talen in Ghana, Afrika. Het is de voertaal van de regio waar ik drie maanden verbleven heb. Ik spreek het zelfs nog een klein beetje.

Ik heb voor het woord ‘intuïtie’ gekozen, omdat paarden intuïtief op elkaar reageren. In de natuur zijn ze van hun kuddegenoten afhankelijk om te overleven. Daardoor pikken ze signalen van anderen heel snel op. Ze zijn heel sensitief en gevoelig voor veranderingen van energie. Ze zijn heel sociaal, maar hebben geen woorden nodig om elkaar te begrijpen. Bij coaching met paarden gaat het ook vaak om intuïtie, het innerlijke weten.


Je las een blog van paardencoach Ellen Koster van Atenka Coaching. Reageren mag altijd en delen ook!

Wist je dat ik ook op Facebook, Instagram en LinkedIn te vinden ben?

Vind je het leuk om deze blogs te lezen? Volg dan mijn Facebook en Instagram pagina, daarop deel ik regelmatig nieuwe blogs.

Zelf een paardencoachsessie ervaren?

Heb je tijdens het lezen van deze blog zin gekregen om kennis te maken met paardencoaching? Neem vrijblijvend contact met me op!