Individuele coaching

Ontdek de veelzijdige redenen waarom coaching een de volgende stap voor jou kan zijn: Of je nu worstelt met werkstress, moeite hebt met ‘nee’ zeggen, constant tegen dezelfde obstakels aanloopt, of zelfs bijna tegen een burn-out aan zit – coaching is de sleutel tot persoonlijke groei en welzijn.

Laat een ontmoeting met een paard jouw reis naar zelfontdekking verrijken. Ontvang waardevolle inzichten die je helpen obstakels te overwinnen, oplossingen te vinden en je persoonlijk te ontwikkelen. Ontdek de kracht van coaching met paarden en zet stappen richting een evenwichtiger en meer vervult leven.

Team coaching

Ontdek de kracht van teamontwikkeling met een coach sessie tussen de paarden! Ontdek hoe je samenwerkt, wat de rolverdelingen zijn, de communicatiedynamiek en leiderschap binnen jouw team. Of je nu een bestaand probleem wilt aanpakken of ter plekke de magie van samenwerking wilt ontdekken, de paarden kunnen je erbij helpen.

Stap buiten de gebaande paden van traditionele teambuilding en ervaar de betovering van een coachsessie met paarden. Ontdek de diepten van groepsdynamiek terwijl je als team bouwt aan een sterkere band. Waarbij individuele teamleden niet alleen over zichzelf leren, maar ook hoe ze optimaal kunnen samenwerken met anderen. Maak van teamontwikkeling een boeiend avontuur als onderdeel van de kudde!

Waarom coaching met paarden - Atenka Coaching

Waarom paarden

Paarden reageren niet op je buitenkant. Ze hebben geen vooroordelen. Ze hebben lak aan mooie woorden of uiterlijk vertoon. Ze kijken door al die opsmuk heen. Een paard ziet en ervaart jou zoals je echt bent, van binnen. Hij zal op je binnenkant reageren.

Dat is namelijk hun aard. Paarden staan nog heel dicht bij de oorspronkelijke wilde paarden die in de vrije natuur leven. Ze kunnen niet praten en toch begrijpen ze elkaar. De kleinste signalen vangen ze op. Onderling in de kudde doen ze niks anders dan reageren op de signalen van de andere leden in de kudde. Dat is het overleving mechanische van paarden die in de vrije natuur leven.

Ze reageren op de non-verbale signalen. Ze geven er geen oordeel over. Alles mag er zijn. Ze zullen altijd vanuit hun intuïtie reageren, zonder nadenken. Ze hebben daarom bij het coachen een groot voordeel ten opzichte van ons mensen, die soms wel vallen voor uiterlijke schijn of mooie praatjes. Een paard prikt daar gelijk doorheen en daarom kom je sneller tot de kern van het probleem.

In contact met paarden is het een kwestie van uit het hoofd gaan en in je lichaam/gevoel komen.

Wil je meer weten over waarom werken met paarden zo effectief is bij het coachen? Ik heb een blog geschreven hierover. Die lees je hier